UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укроборонпром» звільнив гендиректора державного підприємства «Антонов»

Підставою для відсторонення з посади стало службове розслідування щодо перевірки окремих фактів, опублікованих напередодні в ЗМІ.

В «Укроборонпромі» прийняли рішення звільнити керівника державного підприємства «Антонов» Сергія Бичкова. Відповідний наказ з підписом очільника УОП Юрія Гусєва є в розпорядженні журналістів «Схем».

У документі зазначено:

 «Бичкова Сергія Андрійовича, генерального директора державного підприємства «Антонов», звільнити 4 квітня 2022 року з роботи відповідно до пункту 8 статті 36 Кодексу законів про працю України».

Цікаво, що дата звільнення співпадає з річницею переходу підприємства до складу «Укроборонпрому», що сталось 4 квітня 2015 року. Наразі на сайті на в соцмережах концерну зазначено лише про відсторонення Сергія Бичкова від посади, про яке ми повідомляли тиждень тому.

Читайте також: ДП «Антонов» створив фонд для збору коштів для відновлення Ан-225 «Мрія» 

Це сталось на тлі знищення української авіації на Київщині. Зокрема, 24 лютого окупанти завдали ракетних ударів по авіабазах в Гостомелі та на Святошині, під час яких знищено літаки Ан-26, Ан-74 та флагман світового авіаційного флоту Ан-225 «Мрія».

Колишній капітан  «Мрії» Дмитро Антонов стверджував,  що літак можна було врятувати, однак керівництво ДП «Антонов» вирішило не переганяти його за кордон.

«Антонов» - авіабудівний концерн із розробки та сертифікації літаків. На підприємстві реалізовано повний цикл створення сучасного літака – від розробки та серійного виробництва до забезпечення комплексної післяпродажної підтримки.