UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укроборонпром» експортував зброї на $4 млрд

У «Укроборонпрому» також розповіли про постачання озброєння в Білорусь.

Концерн «Укроборонпром» в 2016-2020 роках продав зброї на $4 млрд, повідомила прес-служба концерну.

«Обсяг експорту продукції і відповідних послуг підприємствами-учасниками концерну в іноземні держави в 2016-2020 роках перевищив чотири мільярди доларів», - йдеться в повідомленні, передає "Радіо Свобода".

У «Укроборонпрому» також розповіли про постачання озброєння в Білорусь.

«Показники експорту в 2016-2020 роках товарів військового призначення та подвійного використання підприємствами - учасниками концерну в Білорусі характеризуються незначними обсягами, в середньому від одного до двох мільйонів доларів щорічно. При цьому пік поставок припадав на 2016-2017 роки», - заявили в дежконцерні.

Крім того, в «Укроборонпромі» відзначили, що в 2016-2020 роках жодне підприємство концерну не укладено жодного експортного контракту з російською стороною, а тому не відвантажило жодної одиниці озброєння, військової техніки чи товарів подвійного призначення до Росії.

Читайте також: У Держдепі заявили про готовність надати Україні летальну зброю

Раніше повідомлялося про те, що Україна хоче отримати доступ до системи закупівель оборонної продукції, яка існує в НАТО. Детальніше про "Стратегії розвитку ефективного оборонного потенціалу України" читайте в статті Валентина Бадрака "Оборонний потенціал країни: як його розвинути".