UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові знищили позицію бойовиків на Донбасі

Бойовики не встигли відреагувати.

Волонтери фонду "Повернись живим" показали відео превентивного удару по цілях, які несуть потенціальну загрозу особовому складу і цивільним особам неподалік лінії розмежування. Запис знищення ворожої позиції на Донбасі волонтери опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Так було і з цією ворожою позицією, коли аеророзвідники помітили транспорт і вивантаження противником 120-мм мін та розгортання двох мінометних розрахунків. Перед обстрілом весь особовий склад терористів зібрався порадитись у бліндажі, але так і не зміг втілити заплановане", - йдеться у повідомленні "Повернись живим".

Нагадаємо, 30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".