UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українець офіційно вимагає супроводу ДАІ для поїздки з друзями до лазні

Чоловік попередив, що в колону збереться більше п'яти авто, а зібрані в бані 10 друзів складають "масовий захід", що потребує охорони порядку.

Житель Хмельницької області звернувся до правоохоронців з вимогою забезпечити дотримання нових законів на практиці. Чоловік написав заяву в міліцію, в якій повідомив про намір відпочити з друзями в лазні і просив МВС належним чином охороняти при цьому громадський порядок.

Повідомлення адресовано начальникові Нетішинського міського відділення МВС підполковника Романа Гаврилюка. Копії передані на місцеве управління СБУ і міська рада. "Шановний пане підполковник, щоп'ятниці о 17:15 я, Рижук Сергій Олексійович, зі своїми друзями приймаю бальнеологічні процедури в с.Коломье (Славутський р-н). До місця призначення ми доїжджаємо організованою автоколоною на більш ніж 5 (п'яти) власних автомобілях. В контексті прийнятих 16 січня 2014 року Верховною Радою низки законів, вважаю за необхідне просити Вас забезпечити супровід нашої автоколони спецавтомобілями з включеними спецсигналами", - йдеться в документі.

"У зв'язку з тим, що в бальнеологічних процедур передбачається участь більше 10 чоловік, що автоматично підпадає під класифікацію "масовий захід", просимо забезпечити громадський порядок", - просить автор заяви.

Рижук також письмово зазначив, що для зручності правоохоронців забезпечить виїзд автоколони від міського відділу міліції.

"В канцелярії довго вчитувалися у зміст, але все-таки зареєстрували. Сподіваємося ну хоча б на взвод автоматників. Друзів попередив, щоб не віталися "Слава Україні!", тому що приєднають ще екстремізм", - прокоментував ініціативу її автор.

На своїй сторінці в Facebook Рижук повідомив, що реакція правоохоронців спочатку була негативною: "Через 20-30 хвилин зателефонував на мій мобільний заступник начальника міліції. Спочатку запитав, навіщо нам для супроводу в баню міліцейські спецавтомобілі з проблисковими вогнями, згодом опустився до рівня загроз, мовляв, спробуйте провести, подивимося, подивимося".

Коли ж у зазначений час учасники зібралися біля автоколони міліції, у супроводі їм ввічливо відмовили. "Черговий був в шоці, що я його запевнив, що начальник міліції в курсі, тому що вдень ми занесли повідомлення. Викликали начальника ДАІ. Колом всі мало не луснули від сміху, але черговий і начальник ДАІ не сміялися. У кабінеті начальник ДАІ пояснив, що про закон чув, але інструкцій щодо його виконання ще не отримав. Тому ми можемо вільно їхати", - повідомив Рижук.

Нагадаємо, закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян" передбачає, зокрема, що рух у автоколоннах з більш ніж п'ятьма авто без узгодження з МВС карається штрафом. !zn

Читайте також:

Єфремов розповів, що без прийнятих 16 січня законів неможливо побудувати успішну державу

Керрі назвав закони, підписані Януковичем, порушують норми ОБСЄ і ЄС

Азаров захопився мужністю Калетника, який 16 січня пробирався в Раду по даху

Опозиція фото-кадру нарахувала лише 118-120 голосували руками депутатів більшості