UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці вважають гроші і владу визначальними для положення людини в суспільстві

Зайняти високе положення в суспільстві легше за допомогою грошей і влади, ніж завдяки своїм здібностям, вважають громадяни України.

У розумінні українців гроші займають домінуючу позицію (55%) у низці чинників, які впливають на соціальне положення людини в сучасному українському суспільстві, свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Другий по частоті згадки фактор (34%) – влада чи доступ до неї. Ще 25% назвали особисті досягнення людей, 22% - особисті якості людей, 21% - соціальне становище сім'ї, 18% - службове становище.

Як зазначають соціологи, "більшість дорослого населення країни впевнене, що сьогодні зайняти високе положення в нашому суспільстві набагато легше за допомогою грошей або влади, ніж завдяки своїм здібностям, особистим досягненням або якимось іншим обставинам".

Research & Branding Group

Опитування проводилося в 2-13 вересня компанією Research & Branding Group серед 1799 респондентів у всіх областях України, окрім окупованих територій. Помилка вибірки – 2,4%.

Читайте також: Більшість українців підтримують "здоровий націоналізм"

Нагадаємо, що 30 жовтня в Україні завершився перший етап подання е-декларацій за 2015 рік для чиновників і депутатів. В цілому в Єдиному держреєстрі декларацій по завершенню першого етапу було зареєстровано 114,24 тис. документів.

Загальні грошові активи, задекларовані народними депутатами, склали 12 млрд грн.