UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відкрила справу за фактом "націоналізації" Росією табору "Артек"

Українській державі було завдано "майнову шкоду в особливо великих розмірах".

Прокуратура Автономної республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом "націоналізації" Міжнародного дитячого центру "Артек".

"1 квітня 2015 року прокуратура Криму розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння посадовими особами незаконно створеного органу - Ради міністрів Республіки Крим майном найбільшого в Україні дитячого табору - "Міжнародний дитячий центр "Артек", який знаходиться у державній власності шляхом передачі майна дитячої оздоровниці у власність РФ (ч. 5 ст. 191 КК України)", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Наголошується, що в результаті "націоналізації" "Артеку" Україні було завдано майнову шкоду в особливо великих розмірах. Крім того, незаконні влади і далі проводять "націоналізацію" підприємств, установ і організацій, що перебувають у держвласності України.

Також прокуратура Автономної Республіки Крим приймає необхідні заходи по недопущенню порушень і відновлення порушених прав громадян і юридичних осіб.

Читайте також: Швейцарія назвала 20 українських корупціонерів, яким заблокували рахунки

2 квітня Україна закликала ЮНЕСКО захистити "Артек" від захоплення Росією.

На початку березня повідомлялося, що Росія "націоналізувала" в Криму близько 300 об'єктів більш ніж на $ 1 тлрн .