UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова віддати 50 терористів за 25 своїх громадян

Українські громадяни незаконно утримуються в Луганську і Донецьку.

Україна готова віддати 50 полонених терористів в обмін на 25 своїх громадян, які незаконно утримуються на території Донецька і Луганська.

Про це в ефірі "Громадське ТБ". Повідомив радник голови СБУ Юрій Тандит.

"Ми готові віддати 50 осіб, для того, щоб забрати 25", - сказав він. Тандит зазначив, що люди, на яких влада готові обміняти наших громадян, "скоювали злочини проти цілісності України".

Напередодні, перший заступник голови Верховної Ради і представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що Київ бореться за звільнення з полону терористичних угруповань 25-ти українських громадян, які мають проблеми зі здоров'ям.

Читайте також: Лідери "Ісламської держави" дозволили використовувати органи полонених – Reuters

7 червняТандит повідомив, що бойовики терористичних угруповань утримують в заручниках 112 осіб, серед яких як військовослужбовці, так і цивільні особи.

Нагадаємо, в травні учасники переговорів в Мінську не змогли домовитися про обмін полоненими, так як представники терористів заблокували обговорення питання вимогою повної і загальної амністії для учасників незаконних збройних формувань.

Раніше українська сторона Тристоронньої контактної групи в Мінську передала ОБСЄ списки з 684 зниклих без вісті і 114 утримуються в заручниках громадян України. Серед тих, кого бойовики терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР" незаконно позбавили волі, є і військовослужбовці, і цивільні особи.