UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна евакуює своїх громадян з Італії - Кабмін

Процедуру евакуації обговорили на засіданні уряду.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про евакуацію тих громадян України, які наразі перебувають в Італії. Уряд доручив Міністерству інфраструктури спільно з МОЗ, МЗС та МВС забезпечити невідкладний вивіз українців з епіцентру коронавірусу, повідомила пресслужба Урядового порталу.

Рішення про евакуацію прийняли на позачерговому засіданні у суботу, 14 березня.

"Кабінет Міністрів також обговорив процедуру вивезення українських громадян. Зокрема, Державна митна служба повинна буде оперативно оформити вантаж членів екіпажу та пасажирів літака, який здійснюватиме евакуацію. Державна прикордонна служба має забезпечити першочергове здійснення контролю під час перетину державного кордону" - йдеться в повідомленні.

Італія залишається найбільшим центром поширення коронавірусної інфекції в Європі. Число інфікованих в Італії зростає з кожною годиною. Ще два тижні тому тут було 322 підтверджених випадків зараження коронавірусом, – лікарі могли приділити достатньо уваги кожному пацієнту. У п'ятницю, 13 березня, їх стало більше 17 500, – і лікарі не справляються.

Детальніше про епідемію коронавіруса в Італії, діях уряду і реакції обзества читайте у статті Христини Суворіної "Вижити самому і захистити бізнес. Уроки Італії.