UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці у Польщі: як отримати допомогу на оренду житла

Для цього треба відповідати певним вимогам.

Через війну, яку розпочала Росія, багато українців змушені були виїхати за кордон. Вони знайшли тимчасовий притулок у багатьох Європейських країнах. В тому числі – у Польщі. Благодійний фонд Habitat for Humanity Poland реалізує в Польщі програму допомоги в оренді «Крок Додому» (КДД).

Читайте також: Польща може не продовжувати дозвіл на проживання українським чоловікам за однієї умови

Це програма підтримки осіб, які рятуються від війни в Україні, але мають труднощі з орендою житла в Польщі, незважаючи на фінансові можливості, особливо тих, хто перебуває під загрозою соціальної ізоляції. В рамках програми пропонуються послуги, спрямовані на підвищення доступності та полегшення процесу оренди житла.

Для того, щоб взяти участь у програмі необхідно відповідати наступним (основним) критеріям:

Програма діє на всій території Польщі. Комунікація з учасником відбувається дистанційно: за допомогою електронної пошти та телефону.

Підтримка Habitat Poland надається безкоштовно. Учасники покривають частину витрат, пов’язаних з орендою житла, наприклад, орендну плату. Підтримка Habitat Poland надається за умови надання необхідних документів під час процесу верифікації.

Завданням учасників програми є прагнення до підписання договору оренди, зокрема: перегляд пропозицій, комунікація з орендодавцями та Habitat Poland, перегляд помешкань тощо.

Умови для учасників програми:

 Фонд надає наступну допомогу:

 Як подати заявку на участь у програмі

Нагадаємо, на яку допомогу можуть розраховувати українці, які перебувають у Литві. Через війну туди виїхало багато наших громадян.