UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці поки що не зможуть подорожувати до Німеччини за спрощеними правилами – роз'яснення МВС

Інформація про виключення зі списку країн «високого ризику» виявилася помилковою.

Німеччина не виключала Україну зі списку країн «високого ризику», правила в'їзду для українців не змінюються, уточнили в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, якому підпорядковується прикордонна служба.

Про спрощення умов в'їзду для громадян України 8 січня повідомили українське МЗС та низка ЗМІ. Але ця інформація виявилася хибною.

У «білому» списку країн, громадяни яких можуть в'їжджати до Німеччини лише за наявності негативного тесту, зараз перебувають десять країн. Ситуація з коронавірусом у них дозволяє владі ФРН не боятися завезення вірусу.

України в списку поки що немає (у нашій країні починає поширюватися новий штам «Омікрон», за прогнозами науковців НАН України, варто чекати на початок нової хвилі епідемії).

Хто може в'їхати до Німеччини:

Читайте також: Чорногорія кардинально змінила правила в’їзду в країну

На початку цього року, коли кампанії з вакцинації проти COVID-19 запрацювали у багатих країнах, з'явилася надія на відновлення глобального туризму. Але з появою штамів «Дельта» та «Омікрон» багато країн були змушені повернути обмеження та закрити кордони.

На тлі появи нових штамів COVID-19 надії на відновлення туристичної галузі зникають, а новий рік може виявитися для міжнародного туризму ще важчим, ніж 2020-й.