UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці можуть безкоштовно проходити тести на коронавірус в приватних лабораторіях

"Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування". 

Від сьогодні українці зможуть безкоштовно проходити тести на коронавірус у приватних лабораторіях. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 9 жовтня. 

Лабораторним центрам, які підкоряються МОЗ, додатково виділили 100 тис. гривень для закупівлі послуг з проведення тестувань методом-ПЛР у закладах охорони здоров'я, незалежно від форми власності. 

"Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування, а саме, щоб це було безкоштовно для громадян України", –  додав очільник МОЗ Максим Степанов. 

Читайте також: Шмигаль розповів, як в Україні планують посилити протидію коронавірусу

Напередодні на щоденному брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що вже на цьому тижні добовий приріст хворих COVID-19 може досягти 5 тисяч.

Раніше також він повідомив, що навіть незважаючи на те, що протягом кількох днів приріст тримався на рівні 4 тисяч випадків, в Україні досі не планують вводити жорсткий карантин.

Детальніше про те, скільки було виділено Міністерству охорони здоров'я з Фонду на боротьбу з COVID-19, і скільки і на що міністерство з цієї суми витратило, читайте в статті   Оксани Сухорукової   «Право на життя, або Тест на достаток» для   ZN.UA.