UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці ігнорують тему коронавірусу та вважають ситуацію з ним в Україні неконтрольованою – опитування

13% назвали коронавірус звичайним захворюванням на кшталт грипу чи ГРВІ.

Українці не досить активно цікавляться темою коронавірусу й відносяться до подій стосовно пандемії виважено.

Так, згідно опитування "Оцінка ставлення до проблеми коронавірусу Covid-19 та карантинних заходів" проведеного у жовтні компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на базі додатку "Lemur", з'ясувалося, що 44 відсотки українців стежать за новинами про коронавірус один раз на день.

29% опитаних цікавляться цією проблемою два рази на день, 16% лише один раз на тиждень. 6% українців, відповідаючи на питання "Наскільки регулярно Ви стежите за новинами на тему поширення коронавірусу Covid-19?" запевняють, що зовсім не стежать за новинами стосовно ковіду, але 5 % заявили, що "практично "не вилазять" з новин на цю тему".

Відповідаючи на питання "Яке з тверджень найкраще описує Ваше ставлення до проблеми коронавірусу?" 43 відсотки респондентів заявили, що коронавірус небезпечний, але його небезпека перебільшена. Це найбільш популярна відповідь. 42 відсотки вважають, що коронавірус є серйозною небезпекою для всіх, 13% назвали коронавірус звичайним захворюванням на кшталт грипу чи ГРВІ.

Один відсоток опитаних заявили, що коронавірусу не існує взагалі. Стільки ж респондентів дали свою відповідь на це питання.

Читайте також: ВООЗ: Смертність від коронавірусу в Європі зросте в 4-5 разів

Найбільший відсоток опитаних вважає, що заразитися коронавірусом Covid-19 можна через поцілунок із хвороб людиною, та при перебуванні із хворим ув одному приміщенні. 3 відсотки українців вважають, що коронавірус можна підхопити через інтернет-технологію 5G.

На питання "Наскільки реальною Ви вважаєте загрозу другої хвилі коронавірусу Covid-19 для України в цілому?" 55% респондентів відповіли, що друга хвиля вже розпочалася в Україні, а контрольованою ситуацію з коронавірусом в Україні назвали лише 4 відсотки опитаних.

Опитування ставлення українців до проблеми коронавірусу Covid-19 та карантинних заходів проводилося в Україні (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької на Луганської області, окупованої АР Крим). Обсяг вибірки - 867 респондентів. Терміни проведення: 13.10.2020-15.10.2020. Опитування здійснювалося у форматі онлайн по інтерактивній структурованій анкеті, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам з бази даних. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 4%

Станом на п'ятницю в Україні коронавірус підтвердили у 287 231 особи. За добу хворобу виявили у 5 992 осіб. При цьому 5 394 - померли (92 за добу), 121 919 (2269) - одужали. Про це повідомляє Рада нацбезпеки і оборони України.

Попереднє найбільше значення було встановлено 9 жовтня, тоді за добу захворіло 5 804 людини.

На початку вересня ZN.UA писало про прогнози, згідно з якими до кінця жовтня цифра щоденних нових випадків зараження коронавірусом виросте до 5-6 тисяч, а заповнені койко-місця в лікарнях - до 40 тисяч. Яка ситуація з поширенням коронавірусу в Україні складається в реальності читайте в матеріалі Алли Котляр "COVID-19: боротьба вручну".