UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україні потрібна мобілізація, щоб не втратити ще більше територій. Військові виснажені — Герой України Верес

Він наголосив, що для відновлення деяким воїнам може вистачити й двох тижнів. 

Зараз мобілізація в Україні необхідна для того, аби не втратити ще більше територій, попередив командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади та Герой України Кирило Верес. Під час інтерв'ю YouTube-проєкту "Омелянович" військовий спрогнозував, що за умови її вдалого проведення та поповнення частин, які зазнали втрат, держава "не втратить те, що ми маємо зараз". 

"Мобілізація потрібна, щоб не втрачати те, що у нас є. Люди на фронті виснажені, їм потрібен час на відпочинок. Це не обов'язково рік чи два, багатьом вистачає два тижні", — сказав Верес.

Читайте також: Ситуація у ЗСУ складна, але я не підтримую жорсткі методи ТЦК — Герой України Верес

Нагадаємо, ВРУ ухвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні 7 лютого. Але коли відбудеться друге — точно невідомо, адже в документ внесли 4195 правок. Депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк зробив припущення, що ВРУ почне його розгляд 6 березня, якщо все "просуватиметься добре". 

Як нам сконцентруватися, аби вистояти, а також які є можливі сценарії розвитку подій? Про це — у статті Євгена Шибалова "Епоха нормальних пацанів".