UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна звернулась до спонсорів олімпійського комітету щодо участі у змаганнях росіян

Україна просить світ бойкотувати участь країни-терориста у міжнародних змаганнях.

Влада України направила листи компаніям, які найбільше підтримують Міжнародний олімпійський комітет, щодо можливої участі російських спортсменів в Олімпіаді. Про це у вечірньому зверненні розповів президент Володимир Зеленський.

«Продовжуємо також і дипломатичний марафон для того, щоб не допустити використання Кремлем світового спорту та олімпійського руху для своєї пропаганди. Представникам держави-терориста не місце на Олімпіаді та міжнародних турнірах. Україна направила відповідні листи компаніям, які найбільше підтримують Міжнародний олімпійський комітет. Це великі міжнародні компанії, які точно зацікавлені в тому, щоб їхню репутацію, підтримку не використали заради пропаганди війни», - наголосив президент.

Читайте також: В Естонії допустили бойкот Олімпіади-2024 у разі допуску росіян та білорусів

Також Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону щодо неприпустимості допуску російських і білоруських спортсменів на літні Олімпійські ігри, які мають відбутися у 2024 році в Парижі. 

Раніше повідомлялося про те, що Польща очікує, що 40 країн виступлять проти участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаді.