UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна змінила правила в'їзду для подорожуючих з Росії, Індії, Британії та Португалії

Тестування тепер необхідно робити прямо на кордоні

Відсьогодні, 2 липня, змінились правила в’їзду в Україну для людей, які прибувають з Індії, Великої Британії, РФ та Португалії, повідомляє Держприкордонслужба.

Зміни для іноземців:

Зміни для українців:

За 11 годин з початку доби із зазначених країн найбільше приїхало людей із Росії – понад 1800. З них пройшли тестування понад 900 осіб (у тому числі 379 громадян України), 745 відправилися на самоізоляцію, а 49 – на обсервацію. Решта – це діти віком до 12 років та учасники міжнародних перевезень.  

Посилення епідемконтролю за людьми, які в’їжджають з Індії, Великої Британії, РФ та Португалії зумовлено тим, що у цих країнах найбільше поширений відносно новий і високозаразний штам коронавірусу "Дельта". Детальніше про цей штам читайте в статті ZN.UA "Штам коронавірусу "Дельта" вже в Україні: що про нього відомо".   

Нагадаємо, 1 липня в Україні почалось бета-тестування COVID-сертифікатів: це документ в "Дії", який підтверджує факт вакцинації подорожувальника в Україні, на території ЄС та інших країнах. Його дійсність можна перевіряти через QR-код. Долучитися до тестування можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини. 

Водночас в Європейському Союзі з 1 липня почав повноцінно діяти регламент щодо цифрових сертифікатів COVID-19: він забезпечує громадянам і резидентам ЄС можливість безперешкодно пересуватися по всій території Євросоюзу і шенгенського простору.

Детальніше про вакцини у боротьбі з новими штамами коронавірусу читайте у статті Оксани Півень «Чи ефективні вакцини проти нових штамів ковіду?».