UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відкриває академічний фронт боротьби з Росією

На платформі PhilosophersForUkraine світові інтелектуали зможуть розповісти правду про події в нашій країні.

Українські інтелектуали запускають ініціативу PhilosophersForUkraine – механізм академічної дипломатії, що дозволяє розповісти світові про події в Україні та російську агресію.

На знак солідарності світові інтелектуали та філософи пишуть колонку на підтримку України. Вони розповідають, що відбувається в Україні, засуджують агресію, допомагають поширити інформацію про вчинки російського диктатора Владіміра Путіна і Росії.

«Ми показуємо, що світ – не з РФ. Світ – з Україною. Це – питання нашого національного і інтелектуального суверенітету», - зазначають автори ініціативи.

Проєкт запущено випускниками філософського факультету Києво-Могилянської академії: Світланою Матвієнко, Сашою Геллером, Антоном Тарасюком. Сайт проєкту: https://philosophersforukraine.com.ua.

Власну позицію вже висловили такі відомі філософи:

Як долучитися до проєкту:

Читайте також: Наука поза політикою? Як відомий журнал підставив українців

Через агресію проти України з російськими науковцями відмовляються співпрацювати їх іноземні колеги.

2 березня експерт у сфері міжнародного економічного права, директор з досліджень World Trade Institute Пітер Ван ден Боше заявив, що припиняє співпрацю з російськими колегами-науковцями, допоки Україна не відновить суверенітет над усією своєю територією.

Наступного дня сім країн-учасниць Арктичної ради (Данія, Ісландія, Канада, Норвегія, США, Фінляндія та Швеція) припинили брати участь в усіх заходах ради на знак протесту проти російської агресії.