UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС спростували домовленості з Іраном щодо суми компенсацій сім'ям жертв збитого рейсу МАУ

За словами речника МЗС, рішення повинні приймати колегіально всі постраждалі країни.

Україна очікує від Ірану сумлінного виконання домовленостей, досягнутих в рамках третього раунду консультацій 2-3 червня в Києві, а також попередніх двох раундів щодо збитого рейсу PS752. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко зазначив, що питання виплати компенсацій "є важливим елементом процесу забезпечення справедливості щодо жертв трагедії українського літака рейсу PS752 і їх родичів".

"Безумовно, питання виплати компенсацій - важливий елемент цього процесу. У той же час, йому повинні передувати встановлення всіх обставин збивання Іраном літака і притягнення винних до відповідальності. Тільки після цього можна говорити про розмір грошових виплат", - сказав Ніколенко.

Конкретна сума компенсацій, за словами речника МЗС, повинна стати результатом домовленості урядів всіх держав, громадяни яких загинули, а авіакатастрофі, а не одностороннім рішенням.

Читайте також: Іран переслідує, знущається та катує членів сімей жертв авіакатастрофи МАУ під Тегераном – HRW

Як повідомлялося, на поточному тижні в Києві відбулися переговори щодо збитого під Тегераном літака МАУ рейсу PS752.

Раніше Україна, Канада, Велика Британія і Швеція направили Ірану спільну заяву з вимогами щодо розслідування по збитому лайнеру.