UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна працює по Ірану на всіх фронтах – Кулеба

Українська дипломатія діє на випередження і стежить за країною, яка допомагає Росії тероризувати мирне населення України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу заявив, що Україна уважно стежить за кожним кроком Ірану в питанні військово-технічної співпраці з Російською Федерацією, і в разі її продовження діятиме відповідно «вже незабаром». Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми уважно зараз стежимо за кожним кроком Ірану в питанні військово-технічного співробітництва з Росією. Всі раціональні аргументи говорять про те, що це співробітництво має бути негайно згорнуто. Але яке остаточне рішення ухвалять в Тегерані, ми побачимо і діятимемо вже незабаром відповідно», - підкреслив глава МЗС.

За словами Кулеби, Україна «працює по Ірану на всіх фронтах», у тому числі попереджаючи іранську сторону про потенційні наслідки надання зброї Росії.

«Наш сигнал для них (іранської сторони. – ред.) був дуже чітким: перше – або ви зупиняєтеся, або постанете перед комплексом найтяжчих для себе наслідків, друге – якими б не були переваги для вас від співробітництва з Росією з постачання дронів або іншої зброї, негативні наслідки для вас переважать будь-які позитиви», - додав він.

Читайте також: Репресивний режим Ірану зможе пережити протести – розвідка Ізраїлю

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба озвучував для Росії дві складових для закінчення війни. На думку глави МЗС, у Кремлі має змінитися думка щодо війни, а також росіяни повинні вивести свої війська з території України.