UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна починає фактичне будівництво двох військово-морських баз - Резніков

Одна знаходитиметься в акваторії Чорного моря, інша на побережжі Азовського.

Україна розпочинає фактичне будівництво двох військово-морських баз - в місті Очаків Миколаївської області та Бердянську Запорізької області, заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час Години запитань до уряду в пятницю, 3 грудня.

"Ми переходимо до практичної стадії будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові та інших контактів у рамках домовленостей зі Сполученим Королівством", - сказав він під час виступу в парламенті.

При цьому він додав, що щодо окремих позицій державного оборонного замовлення спостерігається змагання лобістів, однак в Міноборони планують відмовитись від такої стратегії співпраці.

"Такі речі ми будемо припиняти, щоб сконцентрувати ресурси на тому, що дійсно необхідно і має перспективу", - зауважив Резніков.

Читайте також: Потенційну базу ВМС - Бердянський морський порт очолила жінка

Кредит розміром 1,7 млрд фунтів стерлінгів на розвиток українських ВМС Україні надала Велика Британія. Чому реалізація угоди означає для України не тільки посилення її здатності протистояти вторгненню з моря читайте в матеріалі Володимира Кравченка "Україні дали грошей на флот: як це допоможе у війні з Росією".