UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна підпише з США Угоду, що дозволяє спільні розробки озброєння і військової техніки - Міноборони

Також сторони планують проведення випробувань і тестування військової техніки

Кабінет міністрів України 28 липня схвалив проект розпорядження «Про підписання Угоди між урядом України та урядом США про проекти в сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Міноборони.

«Підписання даної угоди дасть українській стороні можливість: проведення спільних науково-дослідних робіт з розробки озброєння і військової техніки, їх окремих складових елементів; отримання інформації про передові оборонні технології, тенденції їх розвитку; проведення випробувань і тестування військової техніки із залученням відсутніх в Україні обладнання та технологій», - йдеться в повідомленні.

Норми документа дозволять залучати іноземний капітал для фінансування науково-дослідних робіт українськими науково-дослідними установами, а також підвищувати науково-дослідний потенціал України за рахунок кооперації з партнерами в рамках спільних проектів.

У Міноборони заявили, що реалізація домовленостей буде відбуватися за проектними контрактами в рамках зазначеної угоди, які укладаються між Міністерством оборони України та Департаментом оборони США.

«Підписання Угоди планується під час візиту президента України в США і стане черговим важливим кроком у розвитку стратегічного партнерства з США в області озброєнь», - підкреслили у відомстві.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ Хомчак йде з посади: хто буде замість нього

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон №5557 "Про основи національного спротиву". Документ у другому читанні підтримали 313 депутатів. Документ передбачає залучення широких верств населення України до захисту своєї країни.

Закон визначає, що національний опір - це комплекс заходів, які організовуються і здійснюються з метою сприяння оборони України шляхом максимально широкого залучення громадян до дій, спрямованих на забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсічі агресії і нанесення противнику неприйнятних втрат, враховуючи які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.