UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна підготувала санкції проти прихильників режиму Лукашенка

МЗС вже передав РНБО список з трьох прихильників невизнаного президента Білорусі

Міністерство закордонних справ України підготувало санкції проти громадян Білорусі, які підтримують режим невизнаного президента Аляксандра Лукашенка. Список вже передали на розгляд Ради національної безпеки та оборони України.

"Сподіваємося, що найближчим часом цей пакет буде розглянуто, і наслідком відповідних рішень стане указ президента (про введення персональних санкцій)", - заявив заступник глави української дипломатії Євгеній Єнін в ефірі телеканал "Украіна24" в п'ятницю.

Він додав, що санкції планується вводити проти тих громадян Білорусі, які "брали участь у фальсифікаціях виборів і репресії проти своїх співвітчизників".

Читайте також: Велика сімка закликала Лукашенка негайно звільнити Романа Протасевича

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська був екстрено посаджений літак Ryanair рейсу Афіни-Вільнюс. Пізніше стало відомо про те, що на борту літака знаходиться опозиційний журналіст Роман Протасевич, його затримали. Інформацію про затримання Протасевича підтвердили в МВС Білорусі.

Про те, які наслідки матиме викрадення Протасевича для білоруської опозиції, Білорусі та України - читайте в статті Володимира Кравченка «Зона, заборонена для польотів».