UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна передала адміністрації Байдена список з 450 бранців Кремля

Росія утримує політв'язнів на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму.

Українська делегація у Вашингтоні передала адміністрації президента США Джо Байдена список українців, яких Росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

«Ми сьогодні вранці передали вашій команді, пане президенте, список полонених від України. Ми підготували цей список людей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Криму, Росії. Їх близько 450 осіб», - зазначив президент України Володимир Зеленський після початку переговорів з американським колегою Джо Байденом.

За даними Офісу омбудсмена, понад 400 українських громадян незаконно позбавлені волі на окупованих територіях і в Росії, понад 300 - вважаються зниклими безвісти.

Читайте також: Росія залишила політв’язнів Гафарова та Газієва без медичної допомоги – Денісова

Президент України Володимир Зеленський разом із українською делегацією зараз перебуває у Вашингтоні. Відвідати Білий дім Зеленського запросив президент США Джо Байден. ZN.UA веде онлайн-трансляцію переговорів.

Докладніше про те, чого варто, а чого не варто очікувати від візиту президента України до США, читайте у статті Тетяни Силіної «Мертвий сезон: що Зеленський привезе від Байдена з Вашингтона» у ZN.UA.