UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала гуманітарну допомогу на боротьбу з COVID від 30 держав

Найбільшим донором стали США.

Україна з початку 2020 року одержала гуманітарну допомогу в боротьбі з коронавірусом від 30 держав.

"МЗС із залученням іноземних дипломатичних установ України веде пошук іноземних партнерів для отримання гуманітарної та консультативної допомоги, а також організації закупівель засобів первинного захисту, медичного обладнання та медикаментів", - повідомили в МЗС України, передає "Радіо Свобода".

Відзначається, що найбільшим донором за обсягами грошової допомоги є Сполучені Штати - спочатку вони виділили 17,3 мільйона доларів екстреної медичної допомоги Україні. У жовтні цю суму збільшили до 19 млн.

13,8 мільйона з цієї суми за програмою «Міжнародна екстрена допомога» Агентства з міжнародного розвитку USAID призначені для поліпшення можливостей місцевих медичних установ. Ще 5,2 мільйона - це гуманітарна допомога Державного департаменту «для підтримки найбільш вразливих верств населення під час пандемії».

Також допомогу у вигляді медикаментів та апаратів ШВЛ надали Ватикан, Естонія, Ізраїль, Індія, Китай, Канада, Швейцарія, Суверенний Мальтійський орден, Німеччина, Туреччина і Японія, ОАЕ.

Читайте також: У Києві за добу померли 20 пацієнтів з коронавірусом

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін дозволив укласти угоду зі Швейцарією на виробництво апаратів ШВЛ. У 20-х числах листопада Київ отримав 100 апаратів ШВЛ.

ZN.UA повідомляло про те, що в Україні необхідно провести технічний аудит стану кисневих систем. Кисень може як рятувати, так і вбивати. Кисень подається в мережу під тиском до 20 атмосфер, з балонів - понад 150. При неправильної експлуатації, недотримання правил безпеки або ж при зниженні температури повітря це загрожує вибухом. Так, в 2010 році в лікарні в Луганську через вибух балонів з киснем загинуло близько десятка осіб. У травні цього року в Миколаєві, в складському приміщенні, де зберігалися балони з киснем, вночі виникла пожежа.

Детальніше читайте в статті Алли Котляр "Коронавірус: Хибна вагітність влади".