UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина не підтримає санкції ЄС проти нафти та газу із РФ – Сіярто

Глава МЗС  заявив, що постачання озброєнь до України через Угорщину не буде.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна не приєднається до санкцій Європейського Союзу проти російських нафти та газу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Угорський народ не може платити за цю війну, тому ми не підтримаємо впровадження санкцій щодо постачання газу та нафти", - зазначив Сіярто на пресконференції з тглавою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Анкарі.

"Угорщина залежить від російського газу, його постачання здійснюються відповідно до міжнародних угод", - наголосив міністр.

Сіярто зазначив, що що Угорщина виступає за мирне врегулювання ситуації в Україні, підтримує територіальну цілісність України, а також готова приймати українських біженців.

Однак, за його словами, постачання озброєнь до України через Угорщину не буде.

"Нашим першорядним завданням є забезпечити Угорщині безпеку. Ми не хочемо, щоб Угорщина була втягнута у війну", - додав Сіярто

На початку квітня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійарто заявив, що Будапешт відмовляється перевозити зброю для України своєю територію та не голосуватиме за енергетичні санкції ЄС проти Росії. 

Читайте також: МЗС Угорщини: "Для нас червона лінія — ядерна енергетика"

«Наша перемога настільки велика, що її видно з Місяця», — заявив Орбан після чергових виборів в Угорщині та перелічив усіх противників його партії «Фідес». За версією угорського прем’єра, серед них і український президент. Чому? Відповідь у статті Олексія Коваля «Орбан виграв вибори й оголосив Зеленського своїм опонентом».