UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удари по Джанкою порушили логістику постачання зброї на південь Запоріжжя, в Мелітополь – ISW

Окупанти використовували Джанкой як залізничний вузол для транспортування військ і техніки. 

Удар по матеріально-технічних об’єктах у Криму, який є суверенною територією України, не порушує зобов’язань Києва перед країнами-союзниками щодо використання західної зброї. Також вони не порушують заявлену політику щодо права України застосовувати силу для відновлення контролю над всією її територією, включаючи території, захоплені Росією в 2014 році. Таке твердження з посиланням на Пентагон опубліковано в звіті Інституту дослідження війни за підсумками минулої доби.  

“Немає жодних ознак того, що українські сили використовували зброю, надану США, під час останніх ударів по Криму, і малоймовірно, що вони застосовували її, оскільки цілі знаходяться далеко за межами радіусу дії систем, наданих Штатами”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: За вибухами в Джанкої стоїть український підрозділ — NYT

Що ж стосується вибухів у Джанкої, то вони завдали значної шкоди російським ресурсам і серйозно порушили логістику Росії, констатують у відомстві. Окупанти використовували Джанкой як залізничний вузол для транспортування військ і техніки до захоплених населених пунктів на півдні Запорізької області, включаючи Мелітополь, уточнюють воєнні аналітики.