UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського відреагували на введення воєнного стану з 1 грудня

Подоляк назвав інформацію фейком.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію про те, що 1 грудня в Україні можуть запровадити воєнний стан на тлі загрози вторгнення військ РФ.

Подоляк назвав подібну інформацію вкиданням, яке поширюють українські олігархічні канали та російські "засоби масової дезінформації".

"Його ( фейк- ред.) підхопили і деякі українські діячі, які намагаються привернути до себе увагу і не здатні придумати нічого кращого, ніж розносити фейки. Україна обороняється вже не перший рік без такого специфічного політико-юридичного стану, як військовий стан. І не вважає за потрібне застосовувати його зараз - навіть на тлі наявної інформації про загрозливу військову активність на території Росії біля наших кордонів", - наголосив радник глави ОП, передає "РБК-Україна".

Подоляк закликав російську сторону перенаправити кошти на соціальну підтримку своїх громадян замість витрачання їх на загрози Європі та сусіднім державам.

Читайте також: Майже готові до вторгнення: CIT знайшов нові відео з пересуванням російської військової техніки до кордону з Україною

Раніше перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко заявив, що якщо Росія справді нападе на Україну, ВР збереться за кілька годин і запровадить військовий чи надзвичайний стан.