UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВСУ чергове зростання випадків захворювання COVID-19

На ізоляції знаходиться 570 військовослужбовців.

Сьогодні, 5 вересня, командування Медичних сил ЗСУ повідомило, що за минулу добу в армії підтверджені 50 нових випадків COVID-19

Про це командування Медсил ВСУ написало в соцмережі Facebook.

"Станом на 10:00 5 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє - 618 осіб. Всього за час пандемії видужало - тисяча двісті вісімдесят шість чоловік, летальних випадків - 6.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) знаходиться 570 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби - 22 людини.

За минулу добу зареєстровано 50 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 ", повідомляється в соцмережі.

Командування Медсил уточнило кількість госпіталізованих військових з числа тих, у кого хвороба виявлена за останню добу.

Читайте також: Вчені опублікували фото, де чітко видно, як SARS-CoV-2 вбиває легені

"З них на лікуванні в закладах охорони здоров'я знаходиться 18 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр ГВКГ - 5 військовослужбовців і 1 працівник ЗСУ, Військово-медичний клінічний центр Східного регіону - 1 військовослужбовець, Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону - 1 військовослужбовець, Білоцерківський військовий госпіталь - 2 військовослужбовців і 1 працівник ЗСУ, Чернігівський військовий госпіталь - 2 військовослужбовців, Полтавський військовий госпіталь - 1 військовослужбовець, ізолятор військової частини Харківської області - 4 військовослужбовців). Стан здоров'я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування", - вказується в повідомленні.

На лікуванні вдома під контролем медичної служби перебувають 32 людини: 13 військовослужбовців і 2 працівники ЗСУ в Київській області, 6 військовослужбовців і 1 працівник ЗСУ у Львівській області, 1 військовослужбовець і 3 працівники ЗСУ в Хмельницькій області, 2 військовослужбовців в Рівненській області, по одному військовослужбовцю в Одеській і Чернівецькій областях та по одному працівнику ВСУ у Вінницькій та Тернопільській областях. Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

За минулу добу, 4 вересня, в Україні підтвердили рекордні 2 836 випадків коронавірусу, 50 осіб померло і 1036 - видужала.

На території анексованого Криму за вчора зафіксували 101 хворого коронавірусом, що є новим антирекордом в регіоні.

З початку пандемії коронавірусу в Криму виявили 2 726 хворих, з яких 32 пацієнта померли, а ще 1 817 одужали.

Раніше ZN.UA писало, що без стійких інституцій і чіткої системи управління будь-яка стратегія і гроші на боротьбу з коронавірусом перетворюються в нуль. Детальніше в матеріалі "СOVID-19. Уроки першої хвилі".