UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Сусідів не обирають": у МВС розповіли про реальні ризики, які сьогодні існують для Києва

Там пояснили, що гарантувати, нібито від рішення захопити усю нашу країну Москва відмовилася – наївно. 

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін пояснив, що саме путінський режим прорахувався, коли вирішив "взяти Київ за три дні", проте чинна влада в Росії - точно не остання. Під час інтерв'ю "РБК Україну" він зазначив, що загроза для столиці існує завжди. 

"Мабуть, гарантувати, що від рішення захопити Київ чи Україну хтось відмовиться – це наївно. І цього, мабуть, не станеться навіть тоді, коли закінчиться війна. Маючи таких сусідів під боком - краще перманентно готуватися до агресій і нарощувати свою міць так, щоб сюди просто боялися сунути свій ніс агресори і їх спільники. Коли закінчиться війна, ми все одно повинні й будемо готуватися до нових вторгнень. Сусідів не обирають", - зазначив він.

Єнін нагадав, що сьогодні загроза існує в будь-яких куточках країни, навіть у столиці, де "відносно безпечно". 

"Навіть в умовно мирному зараз Києві є ризики і загрози. Перш за все, це ракетно-бомбові удари з боку РФ попри те, що Київ одне з найбільш захищених міст України з точки зору протиповітряної оборони, - сказав чиновник, додавши, що існують і більше невидимі загрози. - Починаючи від наслідків тимчасової окупації, які залишив після себе ворог, включаючи ДРГ. Також на певному етапі ми бачили спад злочинності, але з урахуванням загального зниження рівня життя ми ще зіткнемося зі зростанням рівня злочинності, посттравматичним синдромом та іншими проблемами". 

Читайте також: У МВС оцінили ймовірність вторгнення зі сторони Білорусі

Чому Україна стала втіленням тих чеснот, які приписувала собі Росія, а Росія — втіленням усього найбільш печерного, що є в сучасній людині?  Подробиці читайте в статті Олександра Щерби "Чому Росія програє війну?".