UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Верховній Раді вирішили скасувати оподаткування допомоги військовим без статусу УБД

Норму про оподаткування допомоги військовим без статусу УБД скасують

Верховна Рада підтримала зміни до Податкового кодексу, які мають вирішення питання оподаткування допомоги військовим без статусу учасника бойових дій. 

«Моя правка щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, що виплачується на користь військовослужбовців незалежно від наявності в них статусу учасника бойових дій – пройшла вже і зал», – повідомила членкиня фінансового комітету Галина Васильченко. 

Читайте також: Донати на ЗСУ: експерти розказали як змінилися збори та волонтери за роки війни

Яка ситуація зараз: 

Зміни до Податкового кодексу передбачають звільнення від оподаткування для волонтерів і військових з військовим квитком, але без статусу учасника бойових дій. 

Читайте також: Оподаткування допомоги військовим: зараз напрацьовуються законопроєкти щодо врегулювання роботи волонтерів

Чи мають сплачувати податки на зібрану допомогу волонтери або ті, для кого цю допомогу збирали? І з якими викликами під час війни стикаються громадські організації та волонтери? Про це читайте в інтерв’ю Ольги Чекіс із виконавчим директором «ІСАР Єднання» Володимиром Шейгусом: «Після вступу України до ЄС грошей, до яких звикло громадянське суспільство, буде набагато менше» на ZN.UA.