UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Центрі тестування МОЗ пропонують забороняти лікувати майбутнім медикам, упійманим на списуванні

Покарання за порушення на іспитах у медичних вишах має бути жорстким.

У Центрі тестування МОЗ  вважають, що студентів-медиків, яких спіймали на списуванні, треба відраховувати з вишів і позбавляти доступу до професії. Таку думку заступник директора Центру Костянтин Рибачук висловив в інтерв’ю редакторці відділу освіти і науки ZN.UA Оксані Онищенко.

«Має бути запроваджена відповідальність для студентів – майбутніх лікарів за порушення на іспитах: списування, використання мобільних телефонів, прихованих камер, навушників; залучення підставних осіб до складання іспиту, переклеювання фотокарток у паспортах», - зазначив він.

На думку Рибачука, таких студентів потрібно позбавляти можливості далі навчатися у закладі вищої освіти та доступу до професії у галузі охорони здоров’я у майбутньому.

Читайте також: У МОЗ назвали причину скасування міжнародного медичного ЗНО

Як навчають у медичних вишах, на якому етапі перебуває розслідування про фальшиві результати екзаменів 60 студентів і чи проводитимуть у нас міжнародне медичне ЗНО – іспит IFOM? Читайте інтерв’ю Оксани Онищенко з керівниками Центру тестування МОЗ «Суспільство, з одного боку, вимагає якісної підготовки майбутніх лікарів, а з іншого – їх жаліє».