UA / RU
Підтримати ZN.ua

У центрі Києва сталася ДТП: двоє людей загинуло, відомо про маршрут водія

Ще троє отримали тілесні пошкодження.

У центрі Києва, на вулиці Хрещатик, сталася смертельна ДТП. Зіштовхнулося декілька авто, внаслідок чого загинуло двоє людей. 

Як повідомляють у поліції Києва, водій не впорався з керуванням, через що виїхав на пішохідну смугу. Чоловік на великій швидкості врізався в транспортну зупинку. 

"На місці працює слідчо-оперативна група та з’ясовує усі обставини і причини цієї смертельної ДТП. Наразі поліцейські спілкуються із 66-річним водієм транспортного засобу, що скоїв наїзд на людей та перевіряють його на стан сп’яніння", - повідомляє пресслужба. 

Подія зареєстрована належним чином, проводяться першочергові слідчі дії за результатами яких, буде надана правова кваліфікація даній події.

Правоохоронці встановлюють обставини смертельної автопригоди на Хрещатику Внаслідок ДТП загинуло двоє осіб та кілька...

Опубликовано Поліція Києва Пятница, 30 октября 2020 г.

Читайте також: Чотири людини загинули в ДТП на Сумщині

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП з потерпілими, в яких загинуло 3,3 тисячі осіб, більше 30 тисяч отримали травми. У 2019 році статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП з потерпілими, майже 3,5 тисяч загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули більше 4,5 тисяч людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статистикою ДТП читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна яких можна уникнути втрат. ДТП в Україні" а про роботу поліції – в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерті на дорогах!" у ZN.UA.