UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тернополі закладам, які не дотримуються карантину, відключатимуть воду та тепло

Повідомлень про порушення останнім часом стало все більше. 

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, як у місті боротимуться з порушенням карантину. На своїй сторінці в Фейсбук він заявив, що таким закладам будуть відключати опалення та воду. 

За словами Надала, останнім часом контролюючі органи отримують дуже багато інформації про порушення. 

"Особливо розважальні заклади, нічні заклади порушують карантинні вимоги, чим створюють загрозу поширення інфекції", - зазначив він.

Сьогодні працівники правоохоронних органів повинні посилити контроль за дотриманням правил карантину. 

"Окрім того, доручено управлінню торгівлі долучитися до цієї роботи і, в разі необхідності, тим закладам, де буде доведено, що їхня робота сприяє поширенню інфекції, якщо вони не будуть дослухатися до рекомендацій, буде йти мова про відключення постачання води, роботи каналізації, тепла та інших мереж", - наголосив Надал.

Читайте також: Мер Івано-Франківська про червону зону карантину: "Імітація бурхливої діяльності"

Нагадаємо, 4 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що в Україні розпочалася третя хвиля епідемії коронавірусу.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що пік третьої хвилі коронавірусної хвороби, який сьогодні фіксують у всьому світі, в Україні може припасти на кінець квітня. За його словами, країну очікує ще один важкий рік через пандемію.

Однак, незважаючи на прогнози, в Івано-Франківській області вже переповнені лікарні пацієнтами з коронавірусом, у регіоні розгортають мобільні госпіталі.