UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Смарт-Холдингу" Новинського заявили про нові обшуки Генпрокуратури на своїх об'єктах

На корабельнях це вже сьомий обшук за рік.

Співробітники Генпрокуратури в черговий раз прийшли з обшуками на суднобудівні підприємства і в центральний офіс промислово-инвесиционной групи "Смарт-Холдинг". Про це йдеться в заяві прес-служби холдингу.

Зазначається, що обшуки також прводятся в квартирах співробітників холдингу. На корабельнях це вже сьомий обшук за рік.

"На цей раз в рамках досудового слідства щодо нібито зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна України (ФДМУ) та Міністерства промислової політики при внесенні змін до договору купівлі-продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв), який зараз є частиною суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG), а також щодо нібито умисного доведення до банкрутства ЧСЗ. На даний момент акції заводу, у т. ч. ті, які були куплені на вільному ринку, перебувають під арештом за поданням Генеральної прокуратури", – йдеться в повідомленні.

Вказується, що в центральному офісі холдингу слідчі дії проводяться щодо боргу ЧСЗ у розмірі 48 тис. грн.

"Ми в черговий раз висловлюємо протест проти систематичних обшуків. У такого роду слідчих діях, які законодавством передбачені лише в крайніх випадках, ми вбачаємо необґрунтований тиск з боку влади, яка використовує правоохоронців у своїх корисливих інтересах, на бізнес опозиційного політика Вадима Новинського", – зазначено в повідомленні.

Підкреслюється, що менеджмент і співробітники "Смарт-Холдингу" ніколи не ухилялися від дачі будь-яких пояснень для правоохоронних органів; будь-які документи, які допомагають з'ясувати істину, передаються в розпорядження слідства на першу вимогу.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на 99% акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод". Про це йдеться в ухвалі суду від 21 червня. ЧСЗ входить в суднобудівний холдинг Smart Maritime Group, 95% акцій якого належить "Смарт-Холдингу". Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є народний депутат від "Оппозицонного блоку" і православний активіст Вадим Новинський.

У вересні 2016 року співробітники СБУ проводили обшуки в центральному офісі компанії "Смарт-Холдинг". Також співробітники прокуратури і СБУ провели 23 обшуки в рамках кримінальної справи, порушеної за фактами заволодіння невстановленими особами майном ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" в особливо великих розмірах, доведення зазначеного підприємства до банкрутства та інших злочинів.

Раніше Новинський у коментарі DT.UA заперечував свій зв'язок із заводом "Океан", стверджуючи, що ні він, ні підконтрольні йому компанії ніколи не були акціонерами цього підприємства.