UA / RU
Підтримати ZN.ua

У штабі ООС відзвітували про результати вакцинації військовослужбовців

Бойцов вакцинують препаратами AstraZeneca і CoronaVac.

З початку кампанії по вакцинації військовослужбовців в районі проведення операції Об'єднаних сил другу дозу вакцини від коронавируса отримали вже 8 тисяч осіб, 638 з них - військові медики, повідомив пресцентр штабу ООС у середу, 9 червня.

Військовослужбовців прищеплюють вакцинами AstraZeneca і CoronaVac. Пункти вакцинації функціонують у мобільних військових госпіталях за заздалегідь затвердженим графіком.

За минулу добу вакцинувалися 1500 бійців: 300 першою і 1200 другою дозою.

Читайте також: На Херсонщині відкрилися пункти вакцинації для жителів окупованого Криму

Вакцинація військовослужбовців в зоні ООС стартувала 25 лютого. Для вакцинації військовослужбовців в Донецькій і Луганській областях було виділено 14 тисяч доз індійського  препарату CovieShield, протягом місяця дві третини доз було використано.

Редакція ZN.UA впевнена: будь-яка доступна вакцина з доведеною ефективністю, дозволена для екстреного використання в світі і Україні, значно підвищує шанси не захворіти COVID-19 у важкій формі, тому вакцинуватися потрібно. Але, як і до будь-якого процесу, до вакцинації потрібно підходити розумно. Детальніше про прогнози і ризики вакцинації читайте в статті Алли Котляр  «Золота гора» від МОЗ».