UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Резерв+ цього літа має з'явитися функція автоматичної відстрочки

Стосуватиметься це тих випадків, коли держава вже має повний пакет даних про пільговика

У додатку Резерв+ незабаром з'явиться функція надання відстрочки від служби у ЗСУ в автоматичному режимі. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у коментарі виданню NV. За її словами, Міноборони наразі має взаємодію з державними реєстрами, щоб організувати збереження інформації про військовозобов'язаних в автоматичному режимі. Це стосується восьми державних реєстрів, проте їх кількість буде зростати.

Читайте також: Відсрочка від мобілізації через інвалідність родичів: в якому випадку може отримати

На думку заступниці міністра, деякі категорії пільговиків мають отримувати відстрочку в автоматичному режимі без відвідувань територіальних центрів комплектування та збирання різноманітних паперових документів і надання їх для верифікації. Це пояснюється тим, що деякі з категорій пільговиків неодноразово верифікуються різними державними реєстрами і службами, зокрема люди з інвалідністю або батьки трьох дітей.

Час впровадження автоматичної відстрочки заплановано не пізніше кінця літа. У цей час вдасться спробувати взаємодію реєстрів та оцінити у тестовому режимі можливість надання такої послуги громадянам.

Наразі заяви військовозобов'язаних щодо надання відстрочки розглядає спеціальна комісія при районних (міських) ТЦК та СП. Голова комісії – керівник районного (міського) ТЦК (чи відокремленого відділу), тоді як членами комісії є представники апарату, структурних підрозділів (освіти та науки, охорони здоров'я, соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру надання адміністративних послуг) районної, міської держадміністрації (військової адміністрації).