UA / RU
Підтримати ZN.ua

У разі локдауна метро в Києві закриють в останню чергу, першими - маршрутки

Метро на останньому місці в списку обмежень, оскільки має хорошу вентиляцію і контроль за носінням масок

Якщо в Україні таки буде введений локдаун, насамперед в Києві будуть обмежувати роботу маршрутних таксі, а метро - в останню чергу.

Про це заявив глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, метро на останньому місці в списку обмежень, оскільки має хорошу вентиляцію і контроль за носінням масок, що запобігає поширенню коронавірусу.

"При недотриманні протиепідемічних заходів найбільше ризиків поширення коронавируса в маршрутних таксі, далі йдуть звичайні таксі, потім наземний комунальний транспорт", - пояснив Рубан.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили про те, що на сьогодні   жоден регіон України не готовий   до ослаблення карантинних заходів. Однак все ж є області, де епідситуація найгірша - це Сумська, Черкаська та Запорізька.

9 грудня Кабінет міністрів планує затвердити   терміни і обмеження нового локдауна в Україні.

Вводити локдаун або не вводити? Якщо вводити, то який, коли, на скільки і як? І які першочергові кроки необхідно буде зробити до, а особливо після виходу з епідемії? На ці та інші питання ZN.UA шукало відповіді разом з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюк. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр «Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації».