UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді Європи розповіли про "темний день для громадянського суспільства в Росії"

Там засудили рішення про ліквідацію "Меморіалу". 

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Буріч заявила, що Росія занадто сильно віддаляється від загальноєвропейських цінностей. У своїй заяві, присвяченій ліквідації Росією правозахисної організації "Меморіал", вона назвала цю ситуацію руйнівною для громадянського суспільства в РФ. 

"Існування та розвиток організацій громадянського суспільства є важливою опорою будь-якої європейської демократії. Проте РФ, схоже, все далі відходить від наших загальноєвропейських стандартів та цінностей", – заявила Бурич.

Генсек Ради Європи жалкує, що РФ відхилила пропозицію про приведення свого законодавства у відповідність до Європейської конвенції про права людини.

"Ми продовжуємо пропонувати нашу допомогу та досвід, але сьогодні настав темний день для громадянського суспільства в Росії", – вважає Буріч.

Читайте також: США засудили рішення Верховного суду Росії щодо примусового закриття Міжнародного меморіалу

Нагадаємо, 28 грудня у Росії ліквідували найстарішу правозахисну організацію, яка заважала Владіміру Путіну переписувати історію. На думку генпрокуратури РФ, закрити "Меморіал" необхідно для "захисту прав громадян на доступ до достовірної інформації".