UA / RU
Підтримати ZN.ua

У прокуратурі повідомили обставини поранення Дейдея під Авдіївкою

"Важке поранення", про який повідомив Мосійчук, виявилося незначним.

Член парламентської фракції "Народного фронту" Євген Дейдей, перебуваючи в промзоні Авдіївки, отримав осколкові поранення.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook, інцидент стався близько 18:00 п'ятниці, 14 липня.

Після надання першої медичної допомоги з діагнозом осколкові поранення Дейдея направили до військового госпіталя №66 Покровська Донецької області.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу, розслідування веде обласна прокуратура.

"Поранення неважке", – уточнила Сарган.

Першим про поранення Дейдея повідомив народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук.

"Тільки що на Східному фронті в районі Авдіївки важко поранили нашого побратима, народного депутата Євгена Дейдея. Він потребує переливання крові", – написав "радикал" на своїй сторінці в Facebook, не уточнивши групу крові Дейдея.

Прес-служба полку поліції особливого призначення "Київ", в якому раніше служив Дейдей, повідомила, що депутат поранило осколком міни калібру 82 міліметри.

"За попередньою інформацією, осколок влучив у стегно... За словами лікарів, операція пройшла успішно. Життєво-важливі органи не зачеплені. Його стан стабільний", – уточнили в прес-службі.

Пізніше Мосійчук повідомив про евакуацю Дейдея до Дніпра.

Читайте також: НАБУ і САП оприлюднили докази незаконного збагачення Дейдея

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада відхилила подання генпрокурора позбавлення недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Євгена Дейдея ("Народний фронт") і Андрія Лозового ("Радикальна партія"), стосовно яких НАБУ зареєструвало кримінальні провадження за статтею про "незаконне збагачення".

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв повторно внести подання на цих депутатів після парламентських канікул.

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Леменова "Дейдей бабака" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".