UA / RU
Підтримати ZN.ua

У прикордонній смузі будувати або перебувати як турист, тепер можна тільки з дозволу – ДПСУ

Є і інші заборони, наприклад фото і відеозйомок без погодження з прикордонниками

Держприкордонслужба розпочинає видачу документів на право перебування у прикордонній смузі. Відповідна видача документів регламентована постановою уряду. Зміни передбачають введення обмежень щодо вільного в'їзду, перебування, проживання, провадження робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі, зазначають у Держприкордонслужбі України.

Читайте також: Незаконний перетин кордону під час війни: яка відповідальність передбачена

Хто видає та як отримати відповідні дозволи?

Відповідні документи видає ДПСУ, які контролюють певний напрямок та ділянку кордону. Окрім перебування на кордоні, по-новому регулюється:

Президент Володимир Зеленський заявив про плани збільшення чисельності прикордонних військ. Про це він сказав 12 березня 2024 року. “Протягом дня провів кілька важливих нарад. Глава уряду Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Клименко, інші урядовці. Я погодив подальші кроки для розвитку Державної прикордонної служби України та, відповідно, прикордонних військ”, – сказав Зеленський. За його словами, кількість прикордонних військ збільшать через наявні завдання захисту від агресії РФ, і в розрахунку на захист кордонів після війни.

Також президент подякував прикордонникам Сумського загону, які протидіють російським диверсантам і зміцнюють оборонні позиції на кордоні з Росією.