UA / RU
Підтримати ZN.ua

У президентської партії падає рейтинг - опитування

Рейтинг партії "Слуга народу" незначно знизився, а підтримка інших політичних сил парламенту зросла.

За останній місяць рейтинг партії "Слуга народу" знизився на 1,4%, що знаходиться в межах статистичної похибки. Якби дострокові вибори до Верховної Ради проходили у середині липня поточного року, то за партію  проголосували б 27,9% громадян (тих, хто буде голосувати і визначився з вибором).

Такі дані випливають з останнього опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

За партію "Опозиційна платформа - За життя" віддали б свої голоси 18,0% респондентів (у червні - 15,3%), за "Європейську солідарність" - 14,7% (у червні - 13,6%), за "Батьківщину" - 11,4% (у червні - 10,7%), а за Радикальну партію Ляшка - 5,2% (у червні - 3,5%).

Крім цього, голосами підтримали партію "Сила і честь" - 4,3% (у червні - 3,7%), партію Шарія - 3,4% (у червні - 3,7%), партію "Українська стратегія Гройсмана" - 3,3% (у червні 2,2%), партію ВО "Свобода" - 3,2% (2,5%), партію "Голос" - 3,1% (у червні - 3,0%). Рейтинг залишилися політсил - нижче 2%.

Читайте також: Голова «Слуги народу» заявив, що «епоха бідності закінчилася». Але тільки в деяких сферах

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг" було проведено 16-17 липня 2020 року. В опитуванні брало участь 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, думки про те, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, дотримуються 21,5% громадян. Про це свідчить опитування, проведене Центром Разумкова і Фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва".

Раніше повідомлялося, що до заборони комуністичної символіки, як це передбачено чинним Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів", позитивно ставляться 32% громадян. Про це повідомляється в опитуванні, проведеному Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.