UA / RU
Підтримати ZN.ua

У посольстві розповіли про стан першого українця з коронавірусом

В ізоляторі японської лікарні українець проведе щонайменше два тижні.

Стан українського моряка, який заразився коронавірусом на борту лайнера Diamond Princess, нормальний, видимих ознак 2019-nCoV у нього немає, повідомили в посольстві України в Японії.

"Стан українця нормальний, він почувається добре, і видимих ознак симптому у нього немає", - розповіли "УНН" дипломати.

Українець ушпиталений до однієї з лікарень столичного регіону Японії, в ізоляторі, під медичним наглядом, він проведе щонайменше 14 днів.

У посольстві нагадали, що на борту судна знаходяться ще 24 громадянина України, усі вони – члени екіпажу. "Ми перебуваємо в контакті з усіма нашими громадянами, які є на лайнері", - розповіла консул.

У понеділок, 10 лютого, на судні зафіксували ще 60 випадків зараження "вуханьським вірусом", загальна кількість хворих – 130 осіб. Напередодні 2019-nCoV вперше діагностували у громадянина України – члена екіпажу лайнера.

Серед підтверджених хворих на коронавірус громадяни: Японії, США, Австралії, Канади, Гонконгу, Китаю, Нової Зеландії, Філіппін, Аргентини, Великої Британії і України.

Лайнер стоїть на рейді в акваторії Йокогами (Японія), на його борту оголошено карантин. На борту судна перебуває 3711 людей: 2666 пасажирів і 1045 членів екіпажу, громадяни 57 країн. За попередніми даними, пасажири й екіпаж заразилися від 80-річного туриста з Китаю, він зійшов на берег у Гонконзі 1 лютого.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайська коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.