UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтаві з серпня подорожчає проїзд у громадському транспорті

Проїзд у маршрутках подорожчає на 50 коп. до 2.5 грн, у тролейбусах - на 25 коп. до 1,5 грн за одну поїздку.

У Полтаві з серпня підвищиться вартість проїзду у громадському транспорті. Відповідне рішення було прийнято на засіданні міськвиконкому, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проїзд у маршрутках подорожчає на 50 коп. до 2.5 грн, у тролейбусах - на 25 коп. до 1,5 грн за одну поїздку", - йдеться в повідомленні.

"Проїзд повинен коштувати 3 гривні, а значно більше. Наприклад, по нашому підприємству, розрахунок становить 3,78 гривень без рентабельності", - заявив Михайло Костов, директор ТОВ "Евробус Полтава".

Він додав, що вартість пального і запчастин збільшилася приблизно на 50%.

В КП "Полтаваелектротранс", що здійснює перевезення електротранспортом, зазначили, що основні складові собівартості послуг неодноразово збільшувалися. Зокрема, зросла мінімальна заробітна платня, вартість запасних частин і витратних матеріалів, а з 1 червня 2014 на 15% зріс тариф на електроенергію.

Після підвищення тарифу, вартість місячного проїзного квитка в тролейбусах складе: 22 грн - для учнів шкіл, 31 грн - для студентів, 61 грн - для громадян, 90 грн - для службових поїздок працівників підприємств, установ і організацій. !zn