UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтаві горить кінотеатр імені Котляревського - ДСНС

Пожежа виникла на літньому майданчику кафе, а потім поширилася на будівлю кінотеатру.

Рятувальники ліквідують пожежу, яка почалася вранці 9 грудня о будівлі полтавського кінотеатру ім. І. П. Котляревського. Про це повідомили в ДСНС в Полтавській області.

"9 грудня о 4:30 в Службу порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в літньому майданчику кафе на вул. Соборності в м. Полтава. Пожежні, які прибули на виклик, встановили, що горить покрівля кафе на площі близько 150 кв. м, також вогонь по суміжних приміщеннях поширився на будівлю кінотеатру ім. І. П. Котляревського", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Попередньо жертв і постраждалих немає.

Відзначається, що в даний момент триває ліквідації пожежі.

До гасіння залучено 44 особи особового складу ДСНС і 13 одиниць техніки.

Читайте також: Внаслідок пандемії коронавірусу світ ризикує залишитися без кінотеатрів — The Economist

Нагадаємо, 25 березня 2019 року сталася пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемеровому. Вогонь охопив четвертий поверх, де були розташовані кінотеатр та ігрові кімнати для дітей. За даними МНС РФ, стався підпал у дитячому "сухому басейні". Пізніше вогонь перекинувся на натягнуті під стелею мотузки, які перегоріли і стали падати в різні боки, запалюючи нові ділянки підлоги і стін. У теж час СК РФ назвав причиною пожежі протікання даху та коротке замикання. У рамках розслідування було заарештовано сім обвинувачених, у тому числі гендиректора компанії-власника ТРЦ "Зимова вишня".