UA / RU
Підтримати ZN.ua

У поліції назвали підставу для покарання патрульних, які зупинили «слугу» Брагара

Експертиза не підтвердила, що депутат керував автомобілем у стані наркотичного сп'яніння.

Керівництво виписало догани київським патрульним, котрі зупинили члена парламентської фракції «Слуги народу» Євгенія Брагара і запідозрили, що він був в стані наркотичного сп'яніння. Підставою для притягнення співробітників до дисциплінарної відповідальності стало те, що у них були вимкнені нагрудні камери.

«Патрульних... притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани не через зупинку і перевірку водія, якого вони запідозрили в управлінні у стані сп'яніння, а тому, що інспектори не виконали вимоги інструкції і не включили нагрудні камери», - сказано в повідомленні, поширеному пресцентром Патрульній поліції ввечері у вівторок, 27 липня.

У відомстві підкреслили, що не ставлять під сумнів право і обов'язок патрульних  фіксувати порушення правил дорожнього руху і притягувати порушників до відповідальності «не дивлячись на категорії, ранги і статуси».

Читайте також: Підозрюваний у хабарництві депутат Юрченко скоїв ДТП під наркотиками - ТСН

3 липня співробітники патрульної поліції зупинили автомобіль, за кермом якого був народний депутат від «Слуги народу» Євгенія Брагара і запідозрили, що водій перебуває в стані наркотичного сп'яніння. Щоб убезпечити себе, Брагар пройшов додатковий тест, який не виявив наркотиків в його організмі. Довідку він оприлюднив на своїй сторінці в Facebook на наступний день.

За підсумками експертизи адмінпротокол скасували, екіпажу і командиру батальйону винесли догани, а командира роти - понизили в посаді.

Медіа звернули увагу на «слугу народу» Євгенія Брагаря на початку минулого року, коли в ефірі одного з телеканалів він запропонував нестандартне рішення проблеми заборгованості українців за комунальні послуги. Замість комплексного вирішення, він порадив пенсіонерці продати собаку і «спокійно оплатити» комуналку.

Євгеній Брагар також не зміг відрізнити програму «Слуги народу» від програми партії президента РФ Володимира Путіна «Єдіная Росія».