UA / RU
Підтримати ZN.ua

У пекарні "Київхліб" спалах COVID-19

Були виявлені троє хворих, а після проведення додаткового тестування, в пекарні №8 виявилися інфікованими 37 осіб.

Сьогодні, 7 серпня, в Києві підтверджено спалах коронавірусної хвороби у співробітників підприємства "Київхліб".

Інформацію повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на брифінгу.

"Спочатку троє працівників пекарні №8 звернулися до лікарів з симптомами коронавірусу. Тести підтвердили у них COVID-19. Після цього обстежили і протестували весь колектив - 77 працівників. 37 людей виявилися інфікованими", - заявив Кличко.

Читайте також: Друга хвиля коронавірусу впевнено шириться Європою — BBC

Міський голова уточнив, що цех-пекарню закрили на карантин. Всередині здійснюють посилену дезінфекцію. Всі хворі і контактують з ними особи знаходяться на самоізоляції.

Крім цього у Солом'янському районі столиці захворів один з фахівців районного управління освіти. Вже встановлено 62 людини, з якими контактував хворий. У трьох з них є підозра на коронавірус.

Нагадаємо, в Україні з кожним днем зростає кількість хворих коронавірусом. Станом на ранок п'ятниці в країні 78 261 випадок-19. З них 1 852-летальні, 43 055 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 1 453 нових випадків.

Проведено 1 135 051 тестувань методом ПЛР.

У світі зафіксовано 19 089 364 випадки зараження COVID-19, свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

Раніше ZN.UA писало, що українська освіта потрапила у вир подій через зміну керівництва профільного міністерства. Акції протесту, петиції та звернення проти призначення виконуючим обов'язки міністра Сергія Шкарлета стали логічною реакцією зацікавлених сторін, виключених з процесу прийняття рішень. Детальніше в матеріалі "Прихована загроза".