UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацполіції пообіцяли до роботи на виборах залучити весь особовий склад

Також Нацполіції мають допомагати виші системи Міністерства внутрішніх справ.

До роботи під час місцевих виборів 25 жовтня залучатимуть 100 % особового складу Національної поліції, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Дуже легко порахувати: в Україні 30 744 виборчі дільниці, на кожній має бути по два працівники поліції. Це вже 60 тисяч. Якщо врахувати нашу диспозицію і використання сил і засобів, то лише на виборчих дільницях буде близько 56 тисяч поліцейських. І ще не забувайте, що у нас патрульна поліція буде нести службу на вулицях. Плюс слідчо-оперативні групи, які будуть виїжджати на злочини, плюс робота вибухотехніків, плюс робота кінологів. Тобто всі 100%, навіть працівники апаратів, будуть залучені на цих виборах», - розповів Ігор Клименко.

Він зазначив, що у підтриманні порядку на виборах поліції допомагатимуть вищі навчальні заклади системи МВС, а також Нацгвардія, ДСНС і прикордонники.

Читайте також: ЦВК затвердила форми протоколів про підсумки голосування на місцевих виборах

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Подати документи для реєстрації кандидата на посаду міського голови або в місцеві депутати можна було до 24 вересня.

Окрім того, Кабмін затвердив протиепідемічні заходи під час місцевих виборів. Згідно з документом, всім особам, які заходитимуть до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій мірятимуть температуру та запитуватимуть про наявність симптомів респіраторних захворювань. На вході до таких приміщень мають бути антисептики для рук.

ZN.UA з 29 вересня запускає проект «Країна по поличках». Кожен день ми публікуватимемо текст про нове місто та кандидата, ім'я якого ми з вами чули, особу смутно пригадуємо, але практично нічого не знаємо про те, ким і чим він живе. Ми познайомимося зі своєю країною, яка 25 жовтня зміниться дуже серйозно.