UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацполіції запроваджують єдиний центр "102"

На думку очільника Нацполіції, це дозволить виключити людський фактор під час виклику поліції та контролювати роботу нарядів.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив про запровадження в країні єдиного центру "102".

Відповідне рішення він оприлюднив під час наради в Маріуполі з керівниками поліції та мерами населених пунктів шести областей у понеділок, 6 листопада.

На думку очільника Нацполіції, впровадження такої системи дозволить вирішити одразу декілька питань.

"Це зменшення поліцейського сегменту на вулицях там, де громада не передбачає присутності людини в формі, та збільшення ефективності протидії вуличним правопорушенням. Ми розуміємо під цим дуже великі позитивні тенденції в оперативно-профілактичній роботі", - розповів Князєв.

Крім того, це дозволить виключити під час виклику поліції людський фактор.

"Національна поліція прийняла рішення в ході реформування перейти на єдиний центр "102". Людині байдуже, куди вона телефонує. Вона набирає номер, коли в неї біда. Раніше дзвінки приймалися у чергових частинах відділів та відділень у різних населених пунктах. Це людський фактор, який створював негаразди і непорозуміння нашої поліцейської системи. І в такий спосіб ми прибираємо його", - наголосив він.

В рамках реформування сигнал на "102" отримуватиметься в одному обласному центрі. Надійшло повідомлення – наряд отримуватиме електронний виклик. Така електронна звітність дозволить керівництву контролювати діъ наряду.

Нагадаємо, 6 липня Сергій Князєв підписав наказ, яким затверджено положення про відомчий поліцейський виш. Перший набір курсантів Поліцейської академії складе 500 поліцейських, а в подальшому в Нацполіції планують прийняти 1000-1200 курсантів.

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного в грудні 2016 року, реформу поліції вважають успішною 28% українців, неуспішною - 65%. Кількість тих, хто позитивно оцінює цей напрямок діяльності влади, зменшилася протягом 2016 року в півтора рази.