UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАБУ оцифрують матеріали кримінальних справ

США і Великобританія нададуть технічну допомогу Антикорупційному бюро.

У межах виконання угод про міжнародної технічної допомоги, уряду США та Великобританії нададуть Національному антикорупційному бюро устаткування, необхідне для здійснення слідчої і оперативної діяльності. Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив в ефірі телеканалу "112. Україна".

Обладнання, за допомогою якого матеріали кримінальних справ будуть переведені з паперової в електронну форму, буде отримано в якості технічної допомоги від США.

Сполучене Королівство передасть НАБУ обладнання для криміналістичної лабораторії.

Директор Бюро нагадав, що, згідно закону "Про Національне антикорупційне бюро України", джерелами його фінансування можуть бути виключно держбюджету та міжнародна технічна допомога.

Раніше повідомлялося про те, що Генпрокуратура зупинила передачу справ до НАБУ у зв'язку з набранням чинності закону про порядок розслідування справ органами прокуратури. При цьому в Антикорупційному бюро тепер можуть повернути до ГПУ.

Директор НАБУ Артем Ситник розповів, що Бюро поверне Генпрокуратурі 100 переданих раніше кримінальних проваджень і буде розслідувати лише ті справи, які відкриті детективами НАБУ. За його словами, ГПУ передавала справи без системного підходу, і що "фактично це справи з сумнівною перспективою, які роками накопичувалися в Генпрокуратурі".