UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС України прокоментували черговий запуск балістичних ракет з боку КНДР

"Чергова провокація Пхеньяна є прямою загрозою миру та стабільності на Корейському півострові та у світі".

Міністерство закордонних справ України засудило запуск балістичних ракет з боку Північної Кореї. Про це повідомляє пресслужба дипломатичного відомства.

"Чергова провокація Пхеньяна є прямою загрозою миру та стабільності на Корейському півострові та у світі. Північна Корея продовжує відвертий курс на дестабілізацію, складовою якого є також надання у порушення міжнародних санкційних режимів військової допомоги державі-агресору Росії", – зазначили у міністерстві.

У дописі також йдеться, що безвідповідальні дії КНДР порушують норми міжнародного права та несуть серйозну загрозу ескалації безпекової ситуації в регіоні, і закликали світове співтовариство забезпечити жорсткий санкційний тиск на Північну Корею.

"Під час 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Україна звернеться з відозвою до світової спільноти посилити політику стримування КНДР задля протидії її деструктивним діям в Азії та Європі", – додали у пресслужбі.

Читайте також: У КНДР хочуть розбудувати власний флот

Раніше видання AP повідомляло, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин пообіцяв подвоїти зусилля, щоб зробити ядерні сили своєї країни готовими до бою з США та їх союзниками, написали у вівторок, 10 вересня, державні ЗМІ КНДР, після того, як Пхеньян заявив про нову платформу, ймовірно, призначену для запуску потужніших міжконтинентальних балістичних ракет