UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ прогнозують, що наслідки пандемії для української медицини будуть жахливими

Серед основний причин - неконтрольоване вживання антибіотиків.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що наслідки пандемії коронавірусу для сфери охорони здоров'я в Україні можуть бути жахливими. 

«Віддалені наслідки пандемії для системи охорони здоров’я будуть жахливі. Антибіотикорезитентність – наслідок неконтрольованого споживання антибіотиків зараз. Онкологія, серцево-судинні – втрата сьогоднішньої діагностики через перенавантаження системи охорони здоров’я», - зазначив Ляшко під час ефіру на теленалі "Україна 24".

Головний санлікар заявив, що зараз важливо, аби усі чиновники та представники влади мобілізували свої зусилля для вирішення цієї проблеми. 

"Всі відкриті до діалогу. Об'єднуємося - робимо. Підтримка потрібна сьогодні всім лікарям - вони на передовій. Підтримка потрібна чиновникам. Тільки в єднанні - сила", - додав він.

Читайте також: СН: Скасування карантину "вихідного дня" — прерогатива уряду

Напередодні Ляшко повідомив, що в Україні безкоштовно вакцинують 4 млн українців завдяки безкоштовній вакцини від COVAX. 

Попередні результати дослідження цієї вакцини відзначили 95% ефективності попередження розвитку коронавірусної хвороби COVID-19.

Раніше також повідомлялося про те, що китайська вакцина від коронавірусу CoronaVac показала свою ефективність на першій і другій фазах клінічних випробувань.